Eten

Alle voedingsmiddelen die de kinderen op Noach krijgen zijn van biologische of biologisch dynamische kwaliteit.

Babyvoeding
Omdat de spijsverteringsorganen bij baby’s nog niet volledig zijn uitgevormd, krijgt de babyvoeding - in overeenstemming met de wensen van de ouders - de nodige aandacht. Moeders kunnen desgewenst op een rustige plek op Noach borstvoeding geven of borstvoeding in een flesje meegeven. Noach heeft voor de kleinsten biologische zuigelingenmelk, opvolgmelk en pap. Als zij daar rond 6 maanden aan toe zijn, krijgen de baby’s een warm hapje (groenten, eventueel vermengd met lichte graanvlokken). Bij vragen over de meest geschikte voeding voor de baby adviseert de aan Noach verbonden voedingsdeskundige

Warme maaltijd
Alle dreumesen en peuters gaan dagelijks om half 12 in de eigen groep aan tafel voor de warme maaltijd. De basismenu’s  zijn in overleg met onze voedingsdeskundige samengesteld waarbij niet alleen rekening is gehouden met alle voedingsstoffen die een jong kind dagelijks nodig heeft voor gezonde groei, maar ook met lekker en leuk.

Weekmenu’s
We gaan bij het maken van de maaltijden uit van de vier jaargetijden die elk ca 12 weken omvatten. Binnen die seizoensindeling gaan we weer uit van cycli van 3 weken. Dat wil zeggen dat iedere dag van de week een eigen basismenu heeft dat 3 weken geldt. Wel zal de groente voortdurend variëren. Na drie weken verschuift het dagmenu zodat de kinderen op dezelfde dag een ander menu krijgen.
Voor aanvang van iedere week zal het weekmenu in de hal hangen, zodat ouders precies weten wat de kinderen eten op de dagen dat ze op Noach zijn. De menu’s bevatten dagelijks graan (in de vorm van pasta, graanburgers, pannenkoekjes, brood etc.) en groenten/fruit, aangevuld met peulvruchten, gedroogde vruchten, matig zuivel en ei. De maaltijden zijn volledig vegetarisch.
Het eten wordt in de Noachkeuken dagelijks vers bereid door een team van 2 vaste kooksters. We beginnen de maaltijden altijd met een spreuk of een liedje.

Tussendoortjes
Halverwege de ochtend krijgen de kinderen seizoensfruit en ‘s middags een bakje yoghurt en een rijstwafel of soepstengel.